NOS Sport

Taylor wint goud op hinkstapsprong

Hinkstapspringer Christian Taylor heeft in Rio de Janeiro zijn olympische titel geprolongeerd. Met een afstand van 17,86 meter tekende de Amerikaan in de finale met zijn eerste poging voor de beste prestatie van het seizoen.

Taylor woonde en trainde in aanloop naar de Spelen in Papendal en beloofde daar met zijn gouden medaille terug te keren. "Ik ga met het goud feestvieren met iedereen op Papendal. Ik doe de groeten aan iedereen in Arnhem, het is ons gelukt!"

Taylors landgenoot Will Claye legde net als vier jaar geleden in Londen beslag op de zilveren medaille. Ook hij haalde uit bij zijn eerste poging: met 17,76 meter sprong hij een persoonlijk record.

Dong Bin (de nummer tien van Londen, die in maart in Portland de wereldtitel indoor veroverde) pakte het brons en ook de Chinees deed dat met zijn eerste sprong (17,58 meter). Het was z'n enige geldige poging.

Hinkstapsprongkampioen Taylor: groeten aan Arnhem!

De Kroatische Sandra Perkovic greep met groot vertoon van macht het goud op het discuswerpen. Met een worp van 69,21 meter prolongeerde ze in Rio de Janeiro haar olympische titel van Londen.

Na twee ongeldige pogingen was het raak voor de Kroatische, die amper twee meter onder haar PR bleef. In het tweede deel van de finale had de wereldkampioen van 2013 geen geldige poging meer nodig.

In de schaduw van Perkovic won de Mélina Robert-Michon met haar voorlaatste worp (66,73 meter) zilver. Ook bij de WK van 2013 en de EK van 2014 was de Française tweede geworden.

Regerend wereldkampioene Denia Caballero uit Cuba (65,34 meter) moest met het brons genoegen nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl