Politiefoto van de OS-tickets die vorige week in beslag werden genomen AFP

Brazilië zoekt Nederlander en anderen voor fraude met tickets OS

tijd van publicatie

De Braziliaanse justitie heeft de aanhouding gelast van vier buitenlanders, onder wie een Nederlander, in verband met fraude met tickets voor de Olympische Spelen. Aangezien waarschijnlijk alle gezochte personen zich buiten Brazilië ophouden, wordt  Interpol ingeschakeld. 

De vier werken voor het Amerikaans-Britse evenementenbureau THG dat reizen en uitstapjes voor bedrijven naar grote sporttoernooien verzorgt. 

Extreem duur

Vorige week arresteerde de politie in Rio de Janeiro twee mannen die kaarten voor de Olympische Spelen tegen een extreem hoge prijs verkochten. Het ging om 1000 tickets die waren toegekend aan het Ierse Olympische Comité (OCI) , met de naam van het OCI erop. Een van de arrestanten is een leidinggevende bij de Ierse vestiging van THG, de ander werkte ook voor het evenementenbureau en werd in Rio ingezet als vertaler.

Het Ierse Olympisch Comité zegt de gearresteerde mannen niet te kennen. Het Comité ligt nu in Ierland zelf onder vuur, vanwege de fraudekwestie. 

In beheer

Het evenementenbureau zegt dat er geen sprake is van fraude; THG zou slechts de kaartjes in beheer hebben, zodat mensen die tickets gekocht hadden langs de officiële weg, ze bij hen in Rio konden ophalen. 

Het bureau is al een oude bekende in Brazilië: in 2014 werd een hoge bestuurder van THG aangehouden voor fraude met de tickets voor het WK Voetbal dat twee jaar geleden in Brazilië werd gehouden. 

STER Reclame