Iedereen wil wat van Usain Bolt
NOS Sport

Dit gebeurde er vannacht in Rio

Het was natuurlijk de nacht van de historische derde olympische titel op rij van Usain Bolt op de 100 meter. En het wereldrecord van Wayde van Niekerk, maar vanuit Nederlands oogpunt springen de hockeymannen eruit.

Hockeymannen domineren

Oranje plaatste zich voor de halve finales door wereldkampioen Australië met 4-0 een pak slaag te geven. Daarmee nam de ploeg van bondscoach Max Caldas revanche voor de verloren WK-finale (6-1) van 2014 in Den Haag.

Bolt doet stadion ontploffen

En dan Bolt. Er staat al jaren geen maat op hem en dat is in Rio niet anders. In de finale van de 100 meter geeft hij zijn grootste concurrent Justin Gatlin het nakijken. Weer goud.

Sensationeel wereldrecord

Voor Bolts race was er eigenlijk een nog grotere sensatie te zien geweest. Op de 400 meter liep Wayde van Niekerk in de finale het wereldrecord van Michael Johnson uit 1999 uit de boeken in 43,03.

Bolt ontmoet Van Niekerk

Terwijl Van Niekerk de perstribune opliep en interviews gaf, liep Bolt zijn finale. Na zijn finish sprintte Bolt achter Van Niekerk aan om hem te feliciteren met zijn wereldrecord en precies voor de NOS-camera troffen ze elkaar.

Bolt ontmoet Van Niekerk pal voor NOS-camera

Hassan is zó blij

Er was ook Nederlands succes op de atletiekbaan. Sifan Hassan plaatste zich voor de finale van de 1.500 meter door in haar halve finale als tweede te eindigen achter wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba.

Tennisthriller

De tennisfinale bij de mannen was er een om van te smullen. Andy Murray prolongeerde zijn titel door Juan Martin del Potro met 7-5, 4-6, 6-2, 7-5 te verslaan. Het wemelde van de weergaloze rally's.

Op z'n Duits

In de kwartfinales van het hockeytoernooi voltrok zich een ontknoping bij Nieuw-Zeeland tegen Duitsland waar nog lang over gesproken gaat worden. Vier minuten voor tijd stond Nieuw-Zeeland met 2-0 voor, toch winnen de Duitsers met 3-2.

Sensationele ontsnapping Duitse hockeyers

Op naar dag 10

Dit was het voor dag 9 van de Olympische Spelen. De dag waarop Dorian van Rijsselberghe - net als in Londen - een gouden medaille in ontvangst nam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl