Politie grijpt in bij ongeregeldheden AFP

Op Corsica waren vannacht zo'n 500 mensen betrokken bij een massale vechtpartij. Aanleiding was dat toeristen foto's maakten van vrouwen in boerkini, schrijven Franse media.

Een aantal vrouwen van Noord-Afrikaanse afkomst ging gekleed in boerkini de zee in. Toeristen maakten daar foto's van, wat agressie opwekte bij de mannen uit het Noord-Afrikaanse gezelschap. 

De mannen richtten hun woede niet alleen op de toeristen, maar ook op jongeren uit het nabijgelegen Bastia, die foto's maakten van de ophef. Steeds meer inwoners kwamen op de schermutselingen af, totdat de politie een einde maakte aan de massale vechtpartij.

Ophef

Er zijn autoruiten ingeslagen en twee auto's zijn in brand gezet. Vier mensen raakten gewond bij de vechtpartij, onder wie een zwangere vrouw.

Vanmorgen demonstreerde een groep boze inwoners voor het gemeentehuis van Bastia tegen de groep buitenlanders die betrokken was bij de vechtpartij.

Deze week was er veel ophef in Frankrijk over de boerkini. Een evenement voor vrouwen in boerkini in Marseille werd afgelast omdat er veel kritiek op was. En in Cannes heeft de burgemeester het dragen van een boerkini op het strand verboden, omdat het kledingstuk volgens hem een teken is van islamitisch extremisme.

STER reclame