In de nieuwe video eist een strijder van Boko Haram de vrijlating van andere strijders in ruil voor de ontvoerde schoolmeisjes
NOS Nieuws

Nieuwe video Boko Haram toont vermiste Nigeriaanse meisjes

De Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram heeft beelden gepubliceerd waarop zo'n vijftig ontvoerde meisjes van de kostschool uit Chibok te zien zijn. In de video eist een gewapende Boko Haram-strijder de vrijlating van andere strijders in ruil voor de meisjes.

Boko Haram zet in de video een meisje in om zijn boodschap over te brengen. Het is niet bekend wanneer de video is gemaakt. De gewapende man heeft op de beelden een gesprek met het meisje.

Nieuwe video toont vermiste Nigeriaanse meisjes

Nadat het meisje een aantal vragen heeft beantwoord, laat de strijder haar zeggen dat de regering leden van Boko Haram moet vrijlaten, omdat de meisjes dan ook worden vrijgelaten.

Op de beelden zijn ook vijf doden te zien. Volgens het meisje zijn dit vijf van de ontvoerde kinderen. Zij zouden zijn omgekomen bij bombardementen door de Nigeriaanse regering op een Boko Haram-basis.

Het Nigeriaanse leger ontkent dat de meisjes getroffen zijn door bombardementen van regeringstroepen. Minister van Informatie Lai Mohammed laat weten dat de regering "bovenop de situatie zit".

Twee jaar geleden ontvoerde de terreurbeweging 276 meisjes. Kort na de ontvoering konden 57 kinderen ontsnappen. Veertig meisjes zijn naar verluidt getrouwd met Boko Haram-strijders.

Islamitische Staat

Vorig jaar sloot de Nigeriaanse terreurbeweging zich aan bij Islamitische Staat. Boko Haram-leider Abubakar Shekau zei anderhalve week geleden dat hij woedend was over de aanstelling van rivaal Abu Musab al-Barnawi als nieuwe leider van de beweging in West-Afrika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl