Haar gezicht sprak boekdelen na afloop van de finale van de 100 meter. Dafne Schippers kon op het koningsnummer van de atletiek niet mee in de strijd om de medailles; ze werd vijfde. "We hebben helaas wat fysieke problemen gehad de laatste dagen", zei Schippers na de teleurstellende race.

Haar coach, Bart Bennema, zei dat het ongemak zelfs het einde van het toernooi had kunnen zijn. Schippers kon naar eigen zeggen op de dag van de wedstrijd voor het eerst weer pijnvrij trainen. En dat terwijl er de afgelopen dagen geen vuiltje aan de lucht leek.

Coach Schippers mysterieus over fysieke problemen

"Ik ga er niet veel over zeggen. Dit is wat het is", zei de getergde Schippers, die er geen boodschap aan had dat er gegist zou gaan worden naar haar fysieke ongemakken.

Helaas gebeurde er voor deze wedstrijd iets wat ook haar het toernooi had kunnen kosten.

Bart Bennema, de coach van Dafne Schippers

Ook Bennema bleef op de vlakte over een mogelijke blessure. "Welkom in de atletiek, daar gebeuren weleens dingen. Helaas gebeurde er voor deze wedstrijd iets wat ook haar toernooi had kunnen kosten", deed Bennema een opmerkelijke uitspraak.

"Het was fysiek ongemak, dat geen aanwijsbare reden had. Ze hebben behoorlijk wat te verduren, die lijven. Dit heeft ze nog nooit gehad en het moment is niet goed."

Nicky Romero

Op Twitter worden er twijfels gezet bij het verhaal van Schippers en haar coach. Ze zouden gewoon slechte verliezers zijn, maar daar wil Schippers' vriend Nicky Romero niets van weten.

De 100 meter had de aanzet moeten worden voor een geweldig atletiektoernooi. Schippers had echter de pech dat ze bij de loting van de indeling baan negen, aan de buitenkant dus, toegewezen had gekregen.

"Dat is wel bepalend. Je kan niet mee in de strijd", aldus Schippers. "Ik wist echt niet waar ik in het veld zat en dat is heel moeilijk te bepalen dan."

Schippers krijgt over een paar dagen de kans zich te revancheren op de 200 meter. Volgens Bennema zijn die problemen niet zo groot dat zijn pupil mogelijk niet haar opwachting kan maken op dat onderdeel.

"Het lijkt onder controle. Er is geen enkel probleem om gewoon verder te lopen", aldus Bennema, die denkt dat de vijfde plaats ook positieve consequenties kan hebben. "Zij gaat hier niet weg zonder op het podium te hebben gestaan."

STER reclame