NOS Sport

Farah prolongeert titel op 10 kilometer ondanks val

Niets kan Mo Farah van zijn stuk brengen. De 33-jarige Brit kwam in de strijd om olympisch goud op de 10.000 meter ten val, maar wist desondanks zijn titel van Londen te prolongeren.

Met een imposante slotronde schudde Farah zijn Keniaanse en Ethiopische concurrenten van zich af. De Brit is al sinds 2012 niet meer verslagen op de 10.000 meter.

Achter Farah, die komende week ook zijn olympische titel op de 5.000 meter hoopt te verlengen, liep de Keniaan Paul Tanui naar zilver. Tanui deed in de slotronde een aanval om de hegemonie van Farah te breken, maar faalde daarin. Het brons ging naar de Ethiopiër Tamirat Tola.

De Britse atleet Mo Farah na zijn zege op de 10.000 meter

Verspringgoud voor Amerika

Een andere Brit die in 2012 in Londen het thuispubliek in vervoering bracht, lukte het niet om zijn titel te prolongeren. Greg Rutherford (8,29 meter) kwam in een bloedstollende finale bij het verspringen niet verder dan de bronzen medaille.

De Amerikaan Jeff Henderson haalde met een laatste sprong van 8,38 meter het goud binnen. Dat was 1 cm verder dan Luvo Manyonga. Henderson ging na zijn eerst poging met 8,20 aan kop, maar in de derde ronde had de Amerikaan Jarrion Lawson een sprong die 0,03 verder was.

Ook hij stond niet lang aan kop, want twee sprongen later had Manyonga 8,37 in de benen. Dat bleek uiteindelijk net te weinig voor goud. Lawson dacht in zijn laatste poging nog voor een stunt te zorgen, maar hij zette zijn hand te vroeg in het zand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl