NOS Voetbal

Bosz baalt: belachelijk hoe we de goals weggeven

Bosz: we doen het twee keer erg slecht

Peter Bosz zat zich op de bank te verbijten, toen zijn ploeg Ajax in blessuretijd de 2-2 om de oren kreeg in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. "Het is belachelijk hoe we de goals weggeven, we doen het twee keer erg slecht bij de tegendoelpunten. Zeker als je hun rendement ziet, dat is heel hoog..."

De oefenmeester zag zijn elftal via Kasper Dolberg twee "hele goede goals" maken. "Dan moet je doorgaan en voor de derde, vierde, vijfde goal gaan. Dat moet de instelling zijn. We hebben het Roda te makkelijk gemaakt."

Bosz miste het tempo in balbezit bij de Amsterdammers. "Wil je een tegenstander kapot spelen, dan moet dat hoog zijn. Dat gebeurt te weinig. Dat moet beter, maar daar praten we elke week over. We waren vanavond niet goed genoeg."

Bertrand Traoré druipt af na het gelijke spel tegen Roda JC

Traoré geeft Bosz mogelijkheden

Het debuut van Bertrand Traoré stemde de coach tot tevredenheid. Met het huren van de 20-jarige spits van Chelsea heeft Bosz voorin meer keuzes.

"We vermoorden Dolberg als we hem iedere wedstrijd laten spelen. De Colombiaan Mateo Cassierra is er net en komt van een ander werelddeel, daar kunnen we niet het hele seizoen op bouwen. Vandaar dat ik blij ben met Traoré. Hij heeft veel ervaring, ondanks zijn leeftijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl