Zevenkampster Anouk Vetter in actie bij het verspringen in Rio
NOS Sport

Vetter levert in, Visser boekt terreinwinst

Van de drie Nederlanderse zevenkampsters bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Anouk Vetter ietwat terrein moeten prijsgeven. Bij het verspringen, waarmee de tweede wedstrijddag werd begonnen, kwam ze niet verder dan 6,10 meter. Niet slecht, maar ook geen afstand waarmee ze potten kon breken. Ze zakte terug van de zevende naar de negende plaats.

Daarmee is de 23-jarige Europees kampioene, die bij de EK in Amsterdam 6,38 haalde, nog wel altijd de beste Nederlandse. Nadine Broersen sprong 6,15 meter en ging van de zestiende naar de zeventiende stek.

De beste prestatie van een oranjehemd kwam op naam van Nadine Visser die 6,35 meter noteerde. Die sprong, die door slechts vijf concurrentes werd overtroffen, bracht haar een winst van zeven plaatsen. Ze passeerde Broersen en staat na vijf onderdelen vijftiende.

Aan kop deed de Belgische Nafissatou Thiam goede zaken door veruit het verst van allemaal te springen. Ze haalde een afstand van 6,58 meter en dat was maar liefst 1033 punten waard.

Dat was genoeg om de Britse Jessica Ennis-Hill, die 24 centimeter minder ver landde, van de eerste plaats in het tussenklassement te stoten. De voorsprong van Thiam op de titelverdedigster bedraagt echter slechts vijf punten.

De zevenkamp wordt om 1.00 uur Nederlandse tijd voortgezet met het speerwerpen, waarna om 3.50 uur de afsluitende 800 meter volgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl