Een marechaussee en een militair van de Koninklijke Landmacht op de A4 bij Schiphol
NOS Nieuws

Boetes voor voetgangers op vluchtstrook bij Schiphol

Agenten van de Koninklijke Marechaussee hebben vanochtend zestien mensen beboet die op de A4 bij Schiphol over de vluchtstrook liepen. Niet eerder werden er daar zoveel boetes uitgeschreven. Dat komt omdat de files ook nog nooit zo lang waren, zegt een woordvoerder.

De files ontstonden door de extra veiligheidsmaatregelen in verband met terreurdreiging. Mensen die bang waren hun vlucht te missen, stapten uit en gingen lopend verder.

Volgens de Marechaussee ontstonden daardoor levensgevaarlijke situaties. Mensen die gesnapt werden, moesten 110 euro boete betalen.

De Marechaussee krijgt sinds gisteravond bij de controles op en rond Schiphol assistentie van militairen van de Koninklijke Landmacht.

Naar nu bekend is geworden heeft de Marechaussee donderdag een pistool en munitie gevonden in een auto die richting de vertrekhal reed. De bestuurder, een 21-jarige man uit Amsterdam, is aangehouden.

Een onderzoek in de woning van de man leverde niets strafbaars op. Er is niets gebleken van terroristische motieven. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl