Brendan Dassey wordt ondervraagd
NOS Nieuws

Veroordeling neef uit 'Making a Murderer' ongedaan gemaakt

De neef van de hoofdverdachte uit de documentaire-serie Making a Murderer moet binnen 90 dagen worden vrijgelaten. Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Wisconsin bepaald.

Brendan Dassey is veroordeeld vanwege medeplichtigheid aan de moord op Teresa Halbach in 2005. Dassey, die toen 16 was, zou de vrouw samen met zijn oom hebben verkracht en gedood.

De jongen heeft dat ook bekend, maar de rechter oordeelt dat die bekentenis onvrijwillig was. "De ondervragers maakten de valse belofte dat Dassey zich geen zorgen hoefde te maken", stelt de rechter. "Als je daarbij optelt dat hij minderjarig was en verstandelijk beperkt is, kun je zijn bekentenis niet gebruiken."

Autosloperij

Zowel Dassey als zijn oom Steven Avery werden in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Teresa Halbach. Zij verdween nadat zij op de autosloperij van de Avery-familie was geweest om foto's te maken van enkele auto's.

De serie van Netflix uit december 2015 over de moordzaak deed veel stof opwaaien. In de documentaire wordt de legitimiteit van beide veroordelingen in twijfel getrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl