NOS Sport

Van den Berg: misschien is de druk toch te veel geweest

"Dit is ongelooflijk klote, maar ik heb mijn best gedaan", vertelt een realistische handboogschutter Sjef van den Berg na zijn vierde plaats op het onderdeel recurve.

De 21-jarige Brabander plaatste zich knap voor de halve finale, maar verloor daarin van de Fransman Jean-Charles Valladont. Vervolgens moest hij in de strijd om het brons ook zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Brady Ellison.

"Het is de hele dag al niet soepel gegaan, maar ik ben toch ver gekomen. De topvier is eigenlijk hartstikke goed, maar hier baal ik toch wel van", aldus Van den Berg, die een aantal redenen aangaf als verklaring voor zijn verloren partijen. "Misschien mis ik de ervaring. Ik ben ook niet super fit geweest deze week."

Teleurstelling bij Sjef van den Berg na het mislopen van brons

Vlak voor de kwalificatieronde werd Van den Berg behoorlijk ziek. Daarnaast knapte er een adertje in zijn oog, al had hij daar tijdens het schieten geen last van. "Ik ben erg vermoeid en ik had ook te maken met de druk." Van den Berg was de laatste Nederlander in het toernooi.

Rick van der Ven werd vooraf gezien als een medaillekandidaat, maar hij strandde in de eerste ronde. Ook voor Mitch Dielemans zat het toernooi er na een partij op. Van den Berg: "Misschien is de druk toch te veel geweest. Ik beloof dat ik over vier jaar in Tokio sterker ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl