Gouden Van Rijsselberghe herhaalt stunt Londen

tijd van publicatie Aangepast

Dorian van Rijsselberghe is voor de tweede keer op rij olympisch kampioen geworden in de RS:X-klasse. Hij is zondag in de medalrace niet meer te achterhalen, protestprocedures en diskwalificaties daargelaten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 'Van Rijsselberghe heeft het geflikt, ongelooflijk'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Gouden Van Rijsselberghe in Studio Olympic Park

In Londen werd Van Rijsselberghe al op de voorlaatste dag olympisch kampioen en die stunt herhaalde hij nu. Helaas buiten het zicht van de livecamera's.

In de laatste drie 'gewone' races moest hij een gat van meer dan twintig punten op Nick Dempsey slaan om nog voor de medalrace de titel te pakken en dat lukte.

Superieur

Aan het begin van de dag was het verschil tussen Van Rijsselberghe en de Brit slechts zes punten en leek het een haast onmogelijke opgave om nu al goud te pakken. Maar de Nederlander was in de eerste twee races van de dag, race negen en tien, superieur.

In de laatste wedstrijd van de dag had hij maar één opdracht: minimaal twee plaatsen hoger eindigen van Dempsey. Dat lukte. Van Rijsselberghe werd zesde, de Brit eindigde op de achtste plaats.

De zesde plek kon de man van Texel schrappen, waardoor het verschil tussen beide surfers nu precies 21 punten is. En dat is genoeg voor de titel.

Vader Van Rijsselberge: geen champagne, maar schapenmelk

Vader Van Rijsselberghe viert het succes van zijn zoon op Texel voor grote tv-schermen

Het scenario van vandaag is precies hetzelfde als dat van vier jaar geleden. Op het water bij Weymouth was Dempsey, toen varend in eigen land, ook de directe concurrent van Van Rijsselberghe.

En ook toen werd de Nederlander, buiten het zicht van de camera's, nog voor de medalrace olympisch kampioen.

STER Reclame