Tweede zege brengt Piek/Muskens in kwartfinales

Selena Piek en Eefje Muskens hebben hun tweede duel in de groepsfase van de vrouwendubbel gewonnen. De Nederlandse badmintonsters waren in drie sets te sterk voor Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa uit India: 21-16, 16-21 en 21-17. De zege was genoeg om zich nu al te verzekeren van een plaats in de kwartfinales.

Muskens en Piek, die elfde staan op de wereldranglijst, kwamen in de eerste set geen moment in de problemen. De achterstand op het scorebord in de beginfase, 7-4 voor India, was vooral te wijten aan eigen fouten.

Er volgden enkele langere rally's, waarbij het Nederlandse duo voortdurend het offensief koos. Piek en Muskens kwamen terug tot zeven gelijk en liepen voor de break uit naar 12-8.

"De tegenstander oogt onzeker", gaf de coach de twee dames in de break mee. Er werd uitgelopen naar 15-8 en uiteindelijk werd de eerste set met 21-16 gewonnen.

Op het nippertje

De tweede set verliep minder soepel voor het Nederlandse duo. De score ging in eerste instantie gelijk op, maar de Indiërs kwamen steeds beter in vorm en namen het voortouw. De 9-12 voorsprong werd uitgebouwd naar 15-19 en 16-21, ditmaal dus in het nadeel van Piek/Muskens. Een derde set moest beslissing brengen.

Na een evenwichtig begin (met 6-6 als tussenscore), liep het duo Piek/Muskens uit naar een 12-8 voorsprong en later naar 15-10. Gutta/Ponnappa gaf zich echter nog niet gewonnen en vocht zich terug tot 17-16. Uiteindelijk waren het de Nederlandse dames die de wedstrijd definitief naar zich toe trokken en op 20-17 werd het eerste van drie matchpoints meteen verzilverd.

Donderdag wonnen Piek en Muskens in twee sets van Thailand. Zaterdag treffen ze de nummers één van de wereldranglijst, Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi uit Japan.