Verouderingstekeningen van (vlnr) Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette
NOS Nieuws

RAF-trio mogelijk gezien in Heerenveen

De politie in Noord-Nederland heeft meerdere tips binnengekregen van mensen die denken dat ze de drie gezochte oud-RAF-terroristen hebben gezien. Woensdag meldde iemand die zei dat hij het trio gezien had op een parkeerplaats langs de A32 tussen Wolvega en Heerenveen.

Nu heeft ook iemand zich bij de politie gemeld die de RAF-criminelen in het centrum van Heerenveen zou hebben gezien. De politie bevestigt berichtgeving van de Leeuwarder Courant hierover.

Een politiewoordvoerder zegt dat alle tips serieus genomen worden en doorgestuurd worden naar de Duitse politie, maar tempert ook de verwachtingen. Mensen denken soms ten onrechte dat ze criminelen herkennen, zeker bij zaken die veel media-aandacht krijgen.

Beloning

De drie voortvluchtige leden van de Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion hebben de laatste jaren gewelddadige overvallen gepleegd op supermarkten en geldtransporten in Duitsland. Er is een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De politie denkt dat de drie mogelijk in Nederland zijn, omdat hun mobiele telefoon daar voor het laatst is gebruikt. Ook werd bij hun laatste overval een Nederlandse krant teruggevonden in hun auto.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl