NOS Sport

Dressuurruiters vierde na dag twee landenwedstrijd

Op de tweede dag van de landenwedstrijd op het onderdeel dressuur heeft Nederland goed gepresteerd. Hans Peter Minderhoud zette met zijn paard Glock's Johnson de hoogste Nederlandse score neer: 76,957. Diederik van Silfhout kwam met Arlando tot 75,900. Daarmee staat Oranje voorlopig op een vierde plaats.

De duim gaat omhoog bij Diederik van Silfhout

Zonder Adelinde Cornelissen, die woensdag moest opgeven, was het voor de drie overgebleven ruiters duidelijk dat iedere score belangrijk was, aangezien Nederland geen score meer mag schrappen. Minderhoud zette die gedachte kracht bij door met een gedurfde rit een score van 76,957 neer te zetten.

Van Silfhout

De 28-jarige olympisch debutant Van Silfhout was eerder op de dag zichtbaar blij met zijn uitvoering. De regerend Nederlands kampioen dressuur balde zijn vuist, bedankte Arlando en vertrok onder luid applaus.

Edward Gal en Adelinde Cornelissen moesten woensdag al aan de bak, met een drama tot gevolg voor laatstgenoemde. Haar paard Parzival werd dinsdagnacht door een insect gestoken en heeft daarbij een infectie opgelopen, waardoor de amazone de strijd moest staken.

Gal kwam daarna in de ring. Met Voice noteerde hij een score van 75,271, goed voor de voorlopig tiende plaats.

Aderlating

De opgave van Cornelissen heeft geen directe gevolgen voor het teamresultaat. Eén score, in dit geval die van Cornelissen, mag immers worden geschrapt. Maar een flinke aderlating voor de ploeg is het wel. Cornelissen gold, ook individueel, als een van de topfavorieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl