Grondpersoneel van KLM aan het werk op Schiphol
NOS Nieuws

FNV vindt stakingsverbod onbegrijpelijk en gaat in beroep

Vakbond FNV noemt het onbegrijpelijk dat de rechter stakingen bij het grondpersoneel van KLM verbiedt tot 5 september. De vakbond gaat in hoger beroep en heeft een zogenoemd turbo spoed appèl aangevraagd. Wanneer dat dient, is nog onbekend.

De rechter bepaalde vandaag dat het stakingsrecht in dit geval beperkt moet worden vanwege de vakantiedrukte en terreurdreiging. De FNV zegt bij het voorbereiden van acties altijd de consequenties voor de veiligheid op de luchthaven mee te wegen en met andere betrokken partijen te overleggen.

"De veiligheidsdriehoek gaat over de veiligheid", zegt Zakaria Boufangacha van FNV. Met die driehoek bedoelt Boufangacha het OM, de politie en de burgemeester van Haarlemmermeer. "Zij hebben ons nog nimmer verboden om actie te voeren bij KLM en Schiphol. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. De gevolgen moeten per werkonderbreking worden afgewogen en niet op voorhand verboden worden voor de komende maand."

Nu de rechter stakingen en werkonderbrekingen verboden heeft, wil de bond op andere manieren actie gaan voeren. De vakbond eist onder meer een loonsverhoging per 1 januari 2017. Ook moet een deel van de flexkrachten een vaste baan krijgen.

Voorlopig geen staking bij KLM

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl