NOS Voetbal

Bosz: deal spits Traoré bijna rond

Bosz: deal spits Traoré bijna rond

De komst van spits Bertrand Traoré naar Ajax is op een haar na rond. Dat gaf trainer Peter Bosz donderdagochtend aan op de wekelijkse persconferentie. Het gaat om een huurovereenkomst met Chelsea. Of de aanvaller, die onder Bosz bij Vitesse heeft gespeeld, al volgende week in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Rostov inzetbaar is, is nog onduidelijk.

Bosz was duidelijk in zijn bewoordingen: "Ik wil Bertrand heel graag hebben. Hij past goed bij de club." De nieuwe trainer van Ajax sprak zijn bewondering uit voor zijn oude speler. "Hij is vrij compleet als spits en ik ben heel weinig spelers in mijn carrière tegengekomen die me zo kunnen verrassen als hij."

Bertrand Traoré

"Hij is balvast en maakt logische keuzes in het veld", vervolgt Bosz. "Tijdens de trainingen bij Vitesse zag ik dat hij interessante oplossingen heeft voor problemen. Ik ken hem al twee jaar, dus ik weet wat zijn kwaliteiten zijn. Bij Vitesse zag ik al dat Bertrand een goeie Ajax-spits zou zijn."

Omdat Bosz de 20-jarige aanvaller zo goed kent, was de keuze snel gemaakt. "Als ik kan kiezen tussen een goede en een ervaren spits, kies ik een goede... En dat is Bertrand. Hij heeft anderhalf jaar ervaring in de eredivisie en speelt al een jaar in de Premier League. Hij is deze voorbereiding zelfs een paar wedstrijden in de basis bij Chelsea begonnen."

Of Traoré al inzetbaar is voor het Champions League-duel tegen Rostov kan de trainer van Ajax nog niet bevestigen. "Mogelijk moeten we nog een werkvergunning regelen, maar de details weet ik niet."

Traoré scoort erop los bij Vitesse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl