Hij had genoten van de olympische meerkampfinale. Zenuwachtig was hij niet en over zijn score (87,598) en de vijftiende plaats was hij zeer te spreken. Bart Deurloo heeft de smaak te pakken gekregen. "Het voelt alsof ik nu pas ben begonnen met turnen. Ik moet nog groeien en zie zoveel mogelijkheden."

Deurloo was blij met zijn optreden, ook al ging het op zijn favoriete onderdeel (rek) niet goed. "Ik haal 87,5 punten met een fout op rek. En de vloerscore was wat laag. Dan moet ik ook een totaal van 89 punten kunnen halen. Er is nog zoveel mogelijk", keek hij vooruit naar de nieuwe olympisch cyclus op weg naar Tokio 2020. 

Deurloo vijftiende in meerkampfinale, goud voor Uchimura Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de dagen voor de meerkampfinale werden de turners opgeschrikt door de affaire rond Yuri van Gelder, die wegens nachtelijke escapades en alcoholgebruik door sportkoepel NOC*NSF naar huis werd gestuurd. Deurloo had er geen hinder van ondervonden. "Ik heb er geen last van gehad. Het heeft mij totaal niet beïnvloed. Ik ben een nuchter persoon."

Deurloo mocht van hogerhand niets over de zaak zeggen. "Het is duidelijk wat er is gebeurd. NOC*NSF liegt niet", wilde hij nog wel kwijt.

Deurloo kreeg van dichtbij de spannende ontknoping van de olympische titelstrijd mee. Daarin wist de Japanner Kohei Uchimura op het laatste toestel (rek) toch nog de Oekraïener Oleg Vernjajev van de eerste plaats te verdringen. "Ik heb er echt van genoten. Dat ik van deze finale deel heb uitgemaakt, is fantastisch."

De Nederlander keek alvast vooruit. "Er begint een nieuwe cyclus. Ik maak nog zoveel progressie. Ik ben er klaar voor."

STER reclame