De troepen van de Libische Regering van Nationale Eenheid verspreidden deze foto bij een bericht over het IS-territorium dat ze vandaag innamen
NOS Nieuws

Libische troepen: IS-machtscentrum in Sirte ingenomen

Het hoofdkwartier van Islamitische Staat in de Libische stad Sirte is ingenomen door het Libische leger. Dat melden de Libische regeringstroepen op hun Facebookpagina.

Volgens het leger is het machtscentrum van IS in Libië, een groot vergadercentrum in de stad, ingenomen bij het meest recente offensief tegen IS. Ze zeiden dat de strijders van IS ook zijn verdreven uit het grootste ziekenhuis van Sirte, Ibn Sina.

De Libische troepenmacht bestrijdt sinds juni IS in Sirte. Eerder vandaag werd bekend dat er Amerikaanse strijdkrachten aanwezig zijn in Libië om het leger te ondersteunen. Sinds begin augustus bombardeert de Amerikaanse luchtmacht op verzoek van de Libische Regering van Nationale Eenheid (GNA) IS-doelen in Syrië.

Het merendeel van de strijders die het machtscentrum van IS hebben ingenomen is afkomstig uit het nabijgelegen Misrata. De afgelopen 24 uur vielen er veertien doden aan de kant van het Libische leger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl