NOS SportAangepast

Ledecky en Hosszú zetten medailleoogst voort

Katie Ledecky heeft in Rio de Janeiro haar tweede gouden medaille in de wacht gesleept. De 19-jarige Amerikaanse was in een spannende finale op de 200 meter vrije slag Sarah Sjöström de baas.

Ledecky gaat in Rio op jacht naar drie individuele gouden plakken. Die op de 400 meter vrij heeft ze al in de zak en de 800 vrij moet een eitje worden. Op de 200 vrij was Sjöström (winnares van de 100 vlinder) echter een geduchte opponente.

Boeiend gevecht

Het tweetal maakte er een boeiend duel van. Emma McKeon was veruit het snelst weg, maar Ledecky nam al gauw de regie over. Op de laatste 50 meter kwam de Sjöström flink opzetten. Ledecky had echter nog wat over en won in 1.53,73.

Sjöström kan leven met zilver achter Ledecky

In de strijd om de titel 'koningin van het zwembad in Rio' krijgt Ledecky flinke concurrentie van Katinka Hosszú. De Hongaarse veroverde op de 200 meter wisselslag haar derde gouden medaille. Hosszú was al de beste op de 400 meter wissel en de 100 meter rugslag.

Na haar derde titel was van extatische vreugde echter geen sprake. De winnares was zeer diep gegaan om Siobhan-Marie O'Connor van zich af te schudden en had daarom enige tijd nog om bij te komen.

De jonge Britse zag haar gerenommeerde opponente snel wegzwemmen, maar weigerde te capituleren. Hosszú zag het gevaar en knokte voor wat ze waard was. En dat bleek genoeg. Met 2.06,58 had ze haar derde titel binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl