NOS Nieuws

'Nederlands meisje (8) misbruikt op Franse camping'

Op een camping in de Ardèche is een Nederlands meisje van 8 jaar oud seksueel misbruikt, melden Franse media. Ze zou vannacht zijn verkracht in de tent waarin ze sliep.

Haar ouders sliepen in een tent tegenover haar. Ze werden wakker toen het meisje begon te schreeuwen. De dader sloeg op de vlucht.

De politie is direct begonnen met een groot onderzoek. Dertig rechercheurs werken aan de zaak en met een helikopter werd de hele dag gezocht naar de dader. Die is nog niet gepakt. Het incident gebeurde op Camping du Vieux Pont in Saint-Alban-Auriolles, een kleinschalige camping aan het water. De camping wil, in overleg met de politie, niet reageren.

13 jaar cel

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er nog geen beroep is gedaan op de ambassade voor hulp. De familie wordt in Frankrijk bijgestaan door de politie.

De zaak doet denken aan een reeks aanrandingen en verkrachtingen op campings in dezelfde Franse regio, in de zomer van 2012. In een maand tijd werden vijf meisjes het slachtoffer, onder wie ook een Nederlands meisje. De dader bleek een 33-jarige Fransman die in 2014 werd veroordeeld tot 13 jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl