Degenschermer Bas Verwijlen is na één wedstrijd al uitgeschakeld op de Olympische Spelen. In de tweede ronde was de Rus Anton Avdejev hem de baas: 15-9. De Nederlander had in de eerste ronde een bye.

Verwijlen kwam in de eerste van drie periodes met 7-3 achter. Hij knokte zich knap terug tot 9-9, maar daarna stokte het. Avdejev pareerde alle aanvallen van Verwijlen en scoorde zelf wel. De Rus liep uit naar 14-9 en maakte vervolgens ook het winnende punt.

Bas Verwijlen probeert te scoren in zijn partij tegen de Rus Avdejev ANP

Verwijlen, de nummer acht van de wereld, had zijn twee eerdere wedstrijden tegen de mondiale nummer veertig nog gewonnen. Zo was hij dit jaar in Boedapest nog te sterk voor de Rus. Verwijlen werd op de Spelen van 2008 achtste en kwam in 2012 in Londen tot de laatste 16.

Goud voor Zuid- Korea

De gouden medaille ging verrassend naar Park Sang-Young, die in de bloedstollend spannende finale de Hongaar Géza Imre met 15-14 versloeg. De 20-jarige Zuid-Koreaan heeft met de winst de grote favoriet verslagen. 

De 43-jarige Imre had met het goud zijn collectie compleet kunnen maken. In 1996 veroverde Imre de bronzen plak en acht jaar later was hij goed voor zilver. In de finale verspeelde de regerend wereldkampioen echter een 14-10 voorsprong.

STER reclame