De 22-jarige Stones maakt de stap van Everton naar Manchester City
NOS Voetbal

Koeman verliest Stones aan Manchester City

De transfer hing al een tijdje in de lucht maar verdediger John Stones maakt kort voor de start van de Engelse Premier League de overstap van Everton naar Manchester City. De landskampioen van 2014 maakt zo'n 55 miljoen euro over naar de club uit Liverpool, waar Ronald Koeman dit seizoen de trainer is. Stones tekent een contract voor zes jaar.

Stones is de op een na duurste verdediger ooit. Alleen voor de Braziliaan David Luiz is in 2013 meer betaald; hij ging voor 58,5 miljoen euro van Chelsea naar Paris Saint-Germain.

Opmerkelijk is de komst van Stones dinsdag al werd aangekondigd door Manchester City. Toen kwam naar buiten dat de club hem had ingeschreven voor de selectie voor de Champions League.

Stones (l) als international in duel met Ibrahim Afellay (r) tegen het Nederlands elftal.

De 22-jarige Stones begon zijn carrière bij Barnsley, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. In 2013 maakte hij de overstap naar Everton voor drie miljoen euro. Saillant detail is dat Barnsley destijds een doorverkooppercentage van 15% bedong.

Voor Everton speelde Stones in drie jaar tijd 95 wedstrijden, waarin hij welgeteld eenmaal tot scoren kwam. Hij speelde tot nu toe tien interlands voor Engeland en kwam ook afgelopen zomer in actie op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Stones is de achtste aankoop van de nieuwe trainer Pep Guardiola van City. Eerder deze zomer kwamen Ilkay Gündogan, Nolito, Aleksandar Zintsjenko, Aaron Mooy, Leroy Sané, Gabriel Jesus en Marlos Moreno al naar Manchester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl