Donald Trump Reuters

Prominente Republikeinen zeggen dat Trump als president een gevaar is voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. In een open brief, die is gepubliceerd door The New York Times, schrijven de vijftig Republikeinen dat ze daarom niet zullen stemmen op Trump.

De ondertekenaars van de brief zijn oud-veiligheidsexperts die onder presidenten zoals George W. Bush en Richard Nixon hebben gewerkt. Onder hen zijn oud-CIA-baas Michael Hayden en oud-minister van Binnenlandse Zaken Michael Chertoff, het brein achter de omstreden Amerikaanse Patriot Act.

Volgens hen is Trump niet gekwalificeerd om de VS in het buitenland te vertegenwoordigen.

'Gevaarlijke president'

"Wij zijn ervan overtuigd dat hij een gevaarlijke president zou zijn en een risico zou vormen voor onze nationale veiligheid", staat in de brief. "Meneer Trump mist het karakter, de waarden en ervaring om president te zijn."

De Republikeinse senator Susan Collins van de staat Maine, liet vannacht aan de krant The Washington Post weten ook niet op Trump te zullen stemmen. "Trump vertegenwoordigt de historische waarden van de Republikeinen niet", zegt Collins. Ook zou Trump het land niet kunnen leiden in tijden van crisis, aldus de senator.

STER reclame