Ook demonstranten hebben veel vragen over de aanslag EPA

Na Islamitische Staat heeft een tweede terroristische organisatie de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op een ziekenhuis in Pakistan. Het gaat om Jamaat-ul-Ahrar, dat een afsplitsing is van de Taliban. Een woordvoerder e-mailde aan persbureau AP dat zijn organisatie achter de aanslag zit.

Jamaat-ul-Ahrar zegt dat het spoedig een video van de zelfmoordaanslag vrijgeeft en dreigt met meer aanslagen in de toekomst. De aanslag werd gepleegd in de stad Quetta, die in een olierijke regio ligt bij de grens met Afghanistan.

Zeker zestig doden bij aanslag Pakistan

In het gebied is veel geweld tussen soennieten en sjiieten. Of dat de achtergrond is van de aanslag is onduidelijk. Regionale experts hebben volgens de BBC gezegd dat het ook mogelijk is dat de daders hebben gekozen voor een aanslag op advocaten en journalisten, omdat dat vaak extra publiciteit oplevert. 

Het is niet de eerste keer dat advocaten het doelwit zijn van aanslagen in Pakistan, omdat ze gezien worden als belangrijke vertegenwoordigers van de samenleving. De komende drie dagen leggen vrijwel alle advocaten in het land het werk neer, uit solidariteit met hun omgekomen collega's en de andere slachtoffers. 

De aanslag kostte aan zeker 67 mensen het leven. Honderden mensen raakten gewond. 

STER reclame