NPO Radio 1
NOS Wielrennen

Van Moorsel noemt dopingbeschuldigingen Knol 'zielig'

Oud-wielrenster Monique Knol denkt dat Leontien van Moorsel tijdens haar carrière doping heeft gebruikt. Dat zei ze in Sportzomer op NPO Radio 1. Van Moorsel spreekt de beschuldigingen tegen en noemt de uitspraken van Knol "zielig".

Knol vertelde in Sportzomer onder meer over het einde van haar carrière en dat ze uit onvrede voor de sport besloot te stoppen met wielrennen. "Ik was gefrustreerd over de oneerlijkheid. Daar kon ik niet mee leven. Er werd om me heen doping gebruikt en ik kon er niets van zeggen."

Knol kwam er volgens eigen zeggen eind jaren tachtig al achter. "Je merkt het aan mensen tegen wie je koerst. Ik reed de ene keer de straatstenen uit de grond en won alles, terwijl mijn tegenstander echt slecht was. De week daarna in een criterium dubbelde diegene me. Dat kan natuurlijk niet."

Op de vraag van presentator Wilfried de Jong of ze daarmee bedoelt dat Leontien van Moorsel doping heeft gebruikt, antwoordde Knol bevestigend. "Dat denk ik wel en ik denk dat er nog wel anderen waren die hetzelfde deden. Als iemand wint en ze hoeft niet naar de dopingcontrole, maar de nummers twee en drie wel... Dat is absurd, dat kan gewoon niet."

Knol was in een telefoongesprek na de uitzending tegenover de NOS nog niet bereid om verder in te gaan op de kwestie.

ANP
Leontien van Moorsel in 1999 na de WK tijdrijden

Van Moorsel reageerde verbaasd op de uitlatingen van Knol. "Ik heb het teruggeluisterd en wat moet ik ervan zeggen? Ik vind het eigenlijk heel zielig dat iemand na zoveel jaar nog steeds zo gefrustreerd is", aldus de olympisch wegkampioen van 2000 over de olympisch kampioen van 1988.

"Ze moet gewoon trots zijn op haar eigen prestaties. Eigenlijk had ik alleen maar heel erg medelijden met haar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl