Alice Naber
NOS Sport

Eventingruiters maken nog geen indruk in Rio

De Nederlandse eventingruiters staan er na de dressuur niet al te best voor in Rio. Alice Naber en Merel Blom kwamen op de tweede dag in actie. Naber eindigde met een score van 46,20 in de middenmoot, Blom deed het met 54,40 een stuk slechter en eindigde in de onderste regionen.

Op de eerste dag waren er vergelijkbare resultaten. Toen eindigde Tim Lips in de middenmoot en kwam Theo van de Vendel tussen de laatste deelnemers terecht. In het landenklassement staat Nederland nu elfde in een veld van dertien ploegen.

Brons op WK

De dressuur is het eerste onderdeel van eventing. De andere twee onderdelen zijn cross-country en springen. Twee jaar geleden won Nederland, met Lips en Blom in de gelederen, verrassend brons op het WK in Frankrijk. Daarmee kwalificeerde de ploeg zich voor de Spelen. Maar nu vallen de prestaties in Rio tegen.

Elk van de combinaties maakte fouten en de scores bleven ver achter bij die van William Fox-Pitt, de koploper op dit moment. Maandag beginnen de ruiters aan het tweede onderdeel: cross-country.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl