Jaroslav Navratil heeft Heracles op voorsprong gezet

Roda JC en Heracles delen de punten

In het laatste duel van de eerste speelronde in de eredivisie hebben Roda JC en Heracles Almelo de punten gedeeld. In Kerkrade werd het 1-1.

Jaroslav Navrátil zette de bezoekers in de eerste helft op voorsprong na een fout van Roel Brouwers, die zijn eerste duel sinds mei 2005 speelde voor de Limburgers. Na rust trok gelegenheidsspits Adil Auassar de stand gelijk.

Voorzichtig

Vorig seizoen stond hetzelfde affiche op het programma op de eerste speeldag van de eredivisie. Toen won Roda JC met 3-1, maar aan het einde van de rit was het Heracles dat zich verrassend plaatste voor Europees voetbal.

Dat Europese avontuur eindigde afgelopen donderdag in de derde voorronde van de Europa League in het Portugese Arouca. Tegen het volledig gerenoveerde Roda JC, dat vorig seizoen net boven de streep eindigde, leken de Almeloërs die kater nog niet helemaal te boven te zijn.

John Stegeman (l) zat naast Nico-Jan Hoogma op de tribune. De laatste zag zijn zoon Justin Hoogma debuteren bij Heracles.
  • ANP
    Trainer Yannis Anastasiou windt zich op voor de bank van Roda JC

Het was voorzichtigheid troef in Kerkrade, zag trainer John Stegeman die vanwege een schorsing op de tribune moest plaatsnemen.

In de eerste helft leden beide ploegen veelvuldig balverlies. De gasten waren iets minder slordig en kwamen verdiend op voorsprong. Uitgerekend Roel Brouwers, die na elf jaar in het Duitse voetbal terugkeerde naar het oude nest, miste de bal op het Limburgse kunstgras waarna Jaroslav Navrátil binnenschoot.

Adil Auassar (m) viert zijn doelpunt

Het spel in Kerkrade werd na rust niet veel beter, al zorgde Roda eindelijk ook voor gevaar. Gelegenheidsspits Auassar trof na een sterke dribbel eerst nog de paal, maar even later schoot hij na goed doorzetten de 1-1 door de benen van Bram Castro binnen.

De thuisploeg zocht vervolgens wel de 2-1, maar echte kansen op de voorsprong creëerden de Limburgers niet en ook Heracles koesterde het punt.