Vinger uit de kom voor Eljero Elia
NOS Voetbal

'Komische middag' voor Eljero Elia in Euroborg

Dat het een gedenkwaardige middag voor Eljero Elia zou worden in de Euroborg werd al snel duidelijk. Uit zijn schot in de openingsfase maakte Tonny Vilhena de eerste Rotterdamse treffer. Voor rust maakte Elia zelf twee treffers. Doelpunten van grote schoonheid.

Na de pauze maakte hij nog een doelpunt, maar raakte ook zijn wijsvinger uit de kom. De linkeraanvaller werd in de catacomben behandeld en sprintte snel terug het veld in. Direct daarna miste hij een enorme kans en moest hij alsnog terug naar de kleedkamer. De problemen met zijn wijsvinger bleken niet verholpen.

"Ik heb nog nooit een hattrick gemaakt", verklaarde de aanvaller na afloop zijn gretigheid. "In de Bundesliga weleens twee, maar nooit drie in een wedstrijd. Ik had er ook vier kunnen maken, maar bij die laatste kans was ik te ontspannen. Ik wachtte de bal af. Maar ik had 'm moeten aanvallen."

"De laatste zeven wedstrijden van vorig seizoen ging het al goed. In de voorbereiding op dit seizoen ook. Dat heb ik vandaag doorgetrokken."

Scheenbeschermer

Na de eerste twee goals haalde Elia demonstratief zijn scheenbeschermer tevoorschijn en stak deze in zijn mond. De aanvaller had er een logische verklaring voor. "Ik heb een vriendengroep in Den Haag. Het zijn muzikanten, hiphoppers. Strictly Family Business. Met hen had ik de afspraak gemaakt dat ik iets voor ze zou doen als ik scoorde. Ik wilde laten zien dat ik bij ze was in mijn gedachten. Waarom in mijn mond? Ja, dat weet ik niet. Wilde de scheenbeschermer gewoon laten zien."

Eljero Elia juicht na de tweede Rotterdamse treffer

De vinger uit de kom leverde Elia vooral na het laatste fluitsignaal problemen op. "Na een duel met Tom Hiariej ging ie uit de kom. Ik dacht 'dat gaat pijn doen'. Maar dat viel mee. Nu na afloop wordt hij dik en begint ie te kloppen. Ik heb wat pijnstillers gekregen. Ik heb hier in het verleden met Twente ook veel meegemaakt, maar al met al was het een komische middag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl