Tom Beugelsdijk schreeuwt het uit na de Haagse openingsgoal

Frivool ADO Den Haag eenvoudig langs Go Ahead

Zeljko Petrovic heeft een uitstekend debuut beleefd als hoofdtrainer in de eredivisie. De Servische trainer zag tevreden toe hoe zijn ADO Den Haag geen enkele moeite kende met Go Ahead Eagles. De Hagenaars wonnen met 3-0.

Spits Mike Havenaar, die in de voorbereiding geen enkele keer het net wist te vinden, was twee keer trefzeker. Invaller Tyronne Ebuehi tekende in de slotfase voor 3-0.

Zjelko Petrovic, de nieuwe trainer van ADO Den Haag
    Mike Havenaar juicht na de derde Haagse treffer

Bliksemstart ADO

In de zevende minuut kreeg Eduard Duplan, die door Petrovic als nummer tien werd geposteerd, al een bijna niet te missen kans voor de thuisploeg. Zijn kopbal voor open doel miste kracht en richting.

Even later werd de Fransman in de zestien meter van Go Ahead onhandig tegen de kunstsprieten gewerkt door Henrik Ojamaa. De strafschop werd door Mike Havenaar verzilverd. Kort daarna had de Japanner er nog een moeten krijgen na vasthouden door Sander Fischer, maar de claim werd door scheidsrechter Dennis Higler weggewuifd.

Mike Havenaar opent vanaf elf meter de score voor ADO Den Haag
  • ANP
    Wilfried Kanon durft niet te kijken als Mike Havenaar van elf meter het doel van Go Ahead Egales onder vuur neemt

Verweer Go Ahead

Hoewel de Haagse ploeg in de eerste helft alle touwtjes in handen had, kregen de bezoekers via Sander Fischer, Leon de Kogel en Randy Wolters toch drie goede kansen op 1-1. Na de pauze kopte Xandro Schenk de bal uit een hoekschop nog tegen de paal, maar dichterbij kwamen de Deventenaren niet.

ADO bleef de bovenliggende partij en gooide het duel twintig minuten voor tijd in het slot via Havenaar. In de slotfase liet invaller Tyronne Ebuehi de zege zelfs nog zoeter smaken.

En dus bleef Hans de Koning, die ondanks vijftien dienstjaren als trainer in het betaalde voetbal net als Petrovic debuteerde op het hoogste niveau, met lege handen.