Sensationele zege volleybalsters op China

time icon

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun eerste duel van het olympisch toernooi gestunt tegen China. Net als in de World Grand Prix-finale in juli werd tegen de tweevoudig olympisch kampioen een 1-2 achterstand in sets omgebogen: 3-2 (25-23, 21-25, 18-25, 25-18, 15-13).

Bij de WGP in Thailand kon China nog als excuus aanvoeren dat het aantrad zonder vaste waarden als Ting Zhu, Zhang Changning, Ni Yan en Xia Ding.Die waren er nu wel bij, maar konden niet voorkomen dat opnieuw verrassend werd verloren. 

Oranje speelde in de eerste set vrijwel foutloos. Het verspeelde weliswaar een marge van drie punten,maar vanaf 23-23 besliste Lonneke Sloetjes de set.

Oranje toont opnieuw karakter

In de volgende twee sets domineerde China, al was in het derde bedrijf pas het zevende setpoint raak. De buit leek binnen voor de Chinese vrouwen, maar Oranje rechtte de rug.

In de vierde set werd een gat van twee punten enkele keren verspeeld, maar in de slotfase maakte Celeste Plak het verschil. De vijfde set leek naar China te gaan, maar Nederland herstelde na een achterstand van drie punten de balans (11-11) en sloeg op zijn tweede matchpoint toe. 

"Dit is te bizar voor woorden", lachte Robin de Kruijff. "Bij die achterstand in de derde set houden we op met denken. Dan is het gewoon spelen, vechten, gaan voor elke bal. En dan kunnen we geweldig volleybal spelen."

STER Reclame