NOS Nieuws

Koning en premier op de fiets naar Nederlandse atleten

Koning en premier op bezoek in olympisch dorp

Hoog bezoek voor het Nederlandse sportteam in Rio de Janeiro. Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte kwamen langs in het olympische dorp om de atleten een hart onder de riem te steken.

Onder een strakblauwe hemel fietsten het staatshoofd en de premier door het olympische park, waar ze een ontmoeting hadden met het Nederlandse team. Glunderend staat Willem-Alexander op de foto met de atleten.

Later op de dag zijn de koning en premier nog bij een aantal sportwedstrijden. Het duo gaat vandaag nog terug naar Nederland. Rutte en Willem-Alexander kwamen donderdag aan en waren bij de openingsceremonie van de Spelen.

Willem-Alexander is in Brazilië als erelid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De minister-president en minister Schippers vertegenwoordigen het kabinet. Schippers komt op 15 augustus aan in Rio en vertrekt vier dagen later.

Live

De Olympische Spelen duren nog tot en met zondag 21 augustus. De sportwedstrijden zijn de hele dag live te volgen op de website en app van de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl