Premier: aanval op politie Charleroi terreurdaad

Aangepast
AFP

In Charleroi in België zijn twee politiemensen vanmiddag gewond geraakt door een aanval met een machete. De dader werd door een derde agent neergeschoten en overleed later in een ziekenhuis. Volgens premier Michel is de aanval waarschijnlijk een terreurdaad. De dader riep "Allahoe akbar". 

De dader meldde zich rond 16.00 uur bij de balie van het politiebureau. Hij haalde een machete uit zijn tas en viel daarmee twee agentes aan. Een van hen liep zware snijwonden in het gezicht op, de andere vrouw raakte lichtgewond. Beiden zijn buiten levensgevaar.   

De Belgische autoriteiten hebben nog niets gezegd over de identiteit van de dader. Het federaal parket zegt morgenavond met meer informatie te komen. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jambon sprak van een laaghartige daad.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Man steekt agentes neer in Charleroi
Police Charleroi
@PoliceCharleroi
Le décès de l'agresseur à la machette est confirmé. Les deux collègues sont hors de danger. Merci pour le soutien #PoliceCharleroi
2 jaar geleden
Police Charleroi
@PoliceCharleroi
2 policières blessées par machette devant hôtel de police par auteur criant Allah Ouhakbar. Individu abattu mais vivant #PoliceCharleroi
2 jaar geleden

STER Reclame