NOS Nieuws

Protestmars aan vooravond Spelen op Copacabana

Een paar duizend voorstanders van de tijdelijk afgezette president Rousseff protesteren op het beroemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro tegen interim-president Temer.

Ze beschuldigen hem ervan dat hij de afzetting van Rousseff heeft gebruikt om een coup te plegen en willen dat hij aftreedt. Ook zijn ze boos over de grote hoeveelheid geld die de regering aan de Olympische Spelen heeft uitgegeven.

Muziek

Het strand van Copacabana is vlak bij het Maracanã-stadion, waar later vandaag de olympische fakkel wordt binnengedragen om het olympisch vuur aan te steken voor de openingsceremonie. Temer zal de Spelen openen.

Hij heeft al gezegd dat hij verwacht dat zijn toespraak onderbroken wordt door tegenstanders. Volgens de Braziliaanse media wordt, zodra hij is uitgesproken, de muziek in het stadion hard gedraaid zodat het gejoel niet te horen zal zijn.

Jungle

Een groep Oranjesupporters stuitte eerder vandaag op de demonstranten. Het zijn deelnemers aan de Oranje Trophy, zo'n dertig man die in een karavaan van dertien oranje terreinwagens door de jungle van Paramaribo naar Rio de Janeiro zijn gereden.

Protestmars aan vooravond Spelen op Copacabana

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl