1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Extra agenten tijdens Canal Parade

Tijdens de Canal Parade zijn zaterdag meer agenten in Amsterdam dan andere jaren. Volgens de gemeente zijn de agenten nodig vanwege de terreurdreiging en de vele bezoekers die op het evenement afkomen.

Daarnaast zijn er dit weekend extra speciale eenheden in Amsterdam. Die kunnen volgens de gemeente snel en daadkrachtig optreden als dat nodig is.

Volgens NOS-verslaggever Edwin van den Berg zijn er geen concrete aanwijzingen voor een aanslag tijdens de Canal Parade. "Maar na de aanslagen in Europa willen de autoriteiten niets aan het toeval overlaten. Ook in het licht van de schietpartij onlangs bij de homobar in het Amerikaanse Orlando wil de gemeente op alles voorbereid zijn."

Ruimte voor hulpdiensten

De gemeente Amsterdam sluit zaterdagmiddag ook een extra weg af. Het gaat om de even zijde van de Keizersgracht. Eerder was al bekend dat langs de hele vaarroute van de Canal Parade geen auto's mogen rijden.

De extra wegafsluiting is volgens Van den Berg om hulpdiensten de ruimte te geven. "Vorig jaar waren er ruim 350.000 mensen op en rond de grachtengordel. Uiteindelijk was het daar zo druk dat de politie rond 16.00 uur opriep om niet meer te komen."

Niet met auto

De ANWB verwacht dat de binnenstad van Amsterdam zaterdag moeilijk met de auto bereikbaar is. De organisatie adviseert bezoekers daarom om met het openbaar vervoer te reizen of de auto te parkeren aan de rand van de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl