NOS Nieuws

Duitse alternatieve kliniek betreurt dood kankerpatiënt

De Duitse alternatieve kankerkliniek Klaus Ross Centrum in Bracht, over de grens bij Venlo, bevestigt dat een patiënt tijdens de behandeling plotseling is overleden. De kliniek zegt dat ze volledig meewerkt aan het politieonderzoek naar de dood van de vrouw.

Het Brabants Dagblad meldde dat drie kankerpatiënten van het centrum onder verdachte omstandigheden zijn overleden, maar de kliniek noemt slechts één dode. Het slachtoffer is een vrouw.

"We betreuren de situatie zeer en zijn geschokt. Onze gedachten gaan uit naar haar familie, vrienden en geliefden", staat in een verklaring van de kliniek. Daarin staat ook dat patiënten altijd het advies krijgen om tijdens de alternatieve behandeling met hun eigen arts in contact te blijven.

Spijtig

De kliniek noemt het spijtig dat in de media de indruk wordt gewekt dat het Klaus Ross Centrum verantwoordelijk is voor de dood van de kankerpatiënt. "Alternatieve behandelingen zijn altijd een extra middel om ziekten te bestrijden", schrijft de kliniek in de verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl