spdfraktion.de (Susie Knoll / Florian Jänicke
NOS Nieuws

SPD wil af van liegende politica

"Waar is Petra Hinz?", vragen Duitse media zich af. De parlementariër van de sociaal-democratische SPD is spoorloos sinds vorige maand bekend werd dat ze grote delen van haar cv had vervalst. Hinz heeft zich ziek gemeld en is niet bereikbaar. Ondertussen strijkt ze wel haar vergoedingen op.

De 54-jarige Hinz zit sinds 2005 in de Bondsdag. Op haar cv stond tot voor kort dat ze was afgestudeerd als juriste. Maar na aanhoudende vragen door lokale media gaf de politica vorige maand toe dat ze nooit een rechtenstudie heeft gedaan. Ook bleek ze de middelbare school niet te hebben afgemaakt.

Ziek

Hinz besloot na haar bekentenis om haar politieke functies neer te leggen, maar voegde de daad niet bij het woord en meldde zich ziek. Daardoor blijft de SPD'er aan als lid van de Bondsdag, met alle privileges van dien. Zo houdt ze recht op een maandelijks salaris van 9300 euro en een onkostenvergoeding van nog eens 4300 euro. Beide bedragen zijn belastingvrij.

We krijgen al dagen geen gehoor. De bal ligt bij haar.

Woordvoerder Bondsdag

"We hebben haar al meerdere keren geprobeerd te bereiken om een afspraak te maken over de datum waarop ze haar ontslag indient", zegt een woordvoerder van de Bondsdag. "Maar we krijgen al dagen geen gehoor. De bal ligt nu bij Hinz."

Ultimatum

De SPD-afdeling in Essen, de thuisstad van Hinz, heeft haar een ultimatum gesteld en wil dat ze uiterlijk vanavond haar ontslag indient. De partij kan de Bondsdagzetel niet van Hinz afpakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl