NOS Nieuws

'Drie verdachte sterfgevallen in Duitse kankerkliniek'

Drie patiënten van een alternatieve kankerkliniek in de Duitse plaats Bracht zijn onder verdachte omstandigheden overleden, schrijft het Brabants Dagblad. Dinsdag werd al de verdachte dood gemeld van een vrouw van 43 uit Aalburg.

Ook een vrouw uit het Belgische Beveren van 55 en iemand uit Apeldoorn van wie geen identiteit is bekendgemaakt, zijn overleden na behandeling in het Klaus Ross Centrum in Bracht, net over de grens bij Venlo.

De Duitse justitie wil volgens de krant alleen de dood van de vrouw uit Aalburg bevestigen. Zij overleed zaterdag, vijf dagen na het begin van de behandeling in Duitsland tegen borstkanker. Ze klaagde over hoofdpijn, was verward en later ook niet meer aanspreekbaar. Ook de Belgische vrouw, Leentje Callens, werd volgens haar vrouw Françoise Goedhuys na behandeling plotseling onwel.

Glucoseblokkers

Tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws bevestigde de politie Oost-Nederland dat er ook in Apeldoorn een patiënt van de kliniek was overleden.

Volgens Goedhuys onderging haar vrouw samen met vier anderen een tienweekse alternatieve kankerbehandeling in de kliniek, die werd uitgevoerd door eigenaar en naamgever Klaus Ross. Woensdagochtend ging het mis na het toedienen van een infuus met glucoseblokkers.

Ross is volgens het Brabants Dagblad een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht en die zich liet omscholen tot natuurarts. De kliniek is al een paar dagen gesloten en Ross is niet bereikbaar, schrijft de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl