NOS Nieuws

Clinton-kunstwerk krijgt nikab in plaats van sexy badkleding

Instagram heeft het account van de Australische kunstenaar Lushsux verwijderd, nadat hij een foto van zijn laatste muurschildering had gepost. Lushsux beeldde Hillary Clinton in Melbourne af in sexy badkleding. "Domme, sexy Hillary", noemde hij de afbeelding.

Iets té provocerend, vond Instagram. Hoewel de afbeelding massaal werd geliket, werd het account kort na plaatsing zonder waarschuwing verwijderd. Tegen de Daily Mail zegt de kunstenaar dat hij niet gelooft in toeval.

"Ik wil niet klinken als iemand die in complottheorieën gelooft, maar het is wel heel opmerkelijk dat mijn account wordt verwijderd, kort nadat ik juist deze afbeelding had geplaatst."

Lushsux staat bekend om zijn provocerende muurschilderingen. Beledigende kunstwerken over onder anderen Taylor Swift, Melania Trump, Kanye West en Kim Kardashian passeerden de revue. Eerder deze week maakte hij ook een schildering van een naakte Donald Trump.

Die was volgens Lushsux minstens zo provocerend als die van Clinton. Maar deze foto werd wel geaccepteerd door Instagram, hetgeen volgens de kunstenaar duidt op een politieke vooringenomenheid van het sociale netwerk. Instagram wil niet reageren.

Ook zouden bedrijven in Melbourne hebben geklaagd over de muurschilderingen. Volgens Lushsux niet vanwege het provocerende karakter, maar vanwege het naakt. Het stadsbestuur heeft de kunstenaar gevraagd de afbeeldingen te verwijderen.

Volgens Lushsux lijken zijn schilderijen qua naaktheid op een 'normale' deodorant-reclame. Toch heeft hij naar aanleiding van alle commotie besloten de afbeeldingen over te schilderen, zodat hij ze niet hoeft te verwijderen. Clinton draagt nu een nikab in plaats van een monokini.

Ook de andere kunstwerken zijn aangepast. Zo is het geslachtsdeel van Donald Trump bedekt met het gezicht van Hillary Clinton en zijn de borsten van Trumps vrouw Melania bedekt met het gezicht van haar echtgenoot.

Sleep het rode balletje heen en weer om het verschil te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl