NOS Nieuws

Geen Pokémon Go voor zedendelinquenten in New York

Zo'n 3000 zedendelinquenten in de staat New York die voorwaardelijk vrij zijn, mogen het populaire spel Pokémon Go niet op hun telefoon installeren. Gouverneur Andrew Cuomo verbiedt het omdat hij bang is dat ze met het spel kinderen gaan lokken.

Deelnemers aan het spel gaan in de echte wereld op zoek naar Pokémon-beestjes, die alleen op de telefoon te zien zijn. Als kinderen naar een plek komen waar zo'n beestje te vangen is, kan een pedoseksueel volgens de gouverneur daar ook naartoe komen.

Bovendien is er een optie in het spel om Pokémon-beestjes naar een bepaalde plek te lokken, waar dan ook kinderen op af zouden kunnen komen.

Geen toegang

De staat New York draagt de voorwaardelijk vrijgelaten zedendelinquenten op al hun digitale gegevens, zoals e-mailadressen en Facebook-accounts, door te geven. Die informatie deelt de staat met de ontwikkelaars van spellen als Pokémon Go, die wordt gevraagd de veroordeelden geen toegang te geven tot hun systemen.

Volgens senator Jeff Klein van New York is er al een voorbeeld van een 42-jarige pedoseksueel in Greenfield in de staat Indiana, die Pokémon Go op een grasveld aan het spelen was met een jongen van 16. De man was voorwaardelijk vrij en mocht geen contact hebben met minderjarigen. Hij werd gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl