Het Universitair Medisch Centrum in Groningen
NOS Nieuws

Arts UMCG bespreekt patiëntgegevens in volle trein

Een arts van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft in een trein, duidelijk hoorbaar voor medereizigers, een aantal van zijn patiënten besproken. Het UMCG heeft in een reactie gezegd het incident te gebruiken om bij zijn artsen nogmaals aan te geven hoe belangrijk privacy is.

De arts zat in een trein van Assen naar Zwolle achter een 72-jarige vrouw, die haar dochter een berichtje stuurde over het voorval. Al bellend besprak de arts de ziektedetails en medicatie van zeker tien patiënten. "Twee oudere mensen waren erg slecht, een man was onrustig omdat zijn vrouw op het punt van bevallen stond", zegt Annemieke Tommel, de dochter van de 72-jarige vrouw, tegen Dagblad van het Noorden.

Schandalig

"Ik vind het echt schandalig dat ze zo slordig omgaan met gegevens van patiënten", zegt Tommel. "Mijn moeder wilde de man nog aanspreken dat ze er erg ongemakkelijk onder was, maar toen ging hij in Zwolle al de coupé uit." Tommel plaatste een bericht op Twitter over het telefoongesprek.

Het UMCG reageerde op haar bericht. "Hoewel we onze medewerkers regelmatig wijzen op veilig omgaan met patiëntgegevens, gaat dat helaas toch nog wel eens mis. We zijn het met je eens dat dit echt niet kan en dit incident gebruiken om privacy nogmaals onder de aandacht te brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl