ANP Pro Shots

Geld maakt niet gelukkig, belangrijk zijn voor een voetbalteam wel. Dat is de les die Steven Berghuis heeft geleerd tijdens zijn jaar in Engeland. De buitenspeler kiest vol overgave voor een seizoen op huurbasis bij Feyenoord. 

Consequentie van die keuze is dat hij er qua salaris op achteruit gaat. Er zijn geruchten dat de oud-speler van AZ de helft inlevert. "Kan ik vanavond bij jou eten?", grapt Berghuis tegen NOS-verslaggever Angelo Terwiel. "Maar het valt reuze mee. Ik heb wat moeten inleveren ja, maar ik denk dat ik hier gelukkig van word."

"Ik wil belangrijk zijn voor een ploeg", vervolgt de nieuwste aankoop van de Rotterdamse club. "Dat gevoel had ik bij AZ en laatst nog bij Oranje; dat maakt mij gelukkig. En als je het hier goed doet, komt het geld in de toekomst misschien wel terug."

Berghuis grapt: kan ik bij jou eten vanavond?

Geluk is dus het sleutelwoord voor de 24-jarige international. Toen Watford FC eind vorig seizoen meer dan zes miljoen betaalde aan AZ, hoopte en dacht Berghuis zijn geluk te kunnen vinden in de Premier League. Maar het liep anders. Hij zat veelal op de tribune of moest het doen met invalbeurten.

"Watford haalde mij als rechtsbuiten, maar ik heb geen enkele wedstrijd op die positie gespeeld. Ook dit seizoen spelen ze weer zonder buitenspelers. Ik heb geen eerlijke kans gehad."

Bij Feyenoord zijn de voortekenen positief. Met Eljero Elia aan de linkerkant, Nicolai Jørgensen in de spits en Berghuis aan de rechterkant lijkt trainer Giovanni van Bronckhorst zijn ideale voorhoede te hebben. Dirk Kuijt zal dan opereren in de ruimte achter Jørgensen.

Berghuis, Kuijt en Aruba

De 36-jarige aanvoerder van de Rotterdammers speelde zelf een rol in de overgang van Berghuis, al is het een kleine. De twee aanvallers kwamen elkaar tegen op vakantie op Aruba. Berghuis: "Daar hebben we wel nummers uitgewisseld, maar eigenlijk speelde de interesse van Feyenoord al voor die vakantie. Dirk en ik hebben wel contact gehouden, maar ik heb zelf deze keuze gemaakt."

Toch is het doel van Berghuis nog altijd om te slagen in Engeland. Hij staat nog tot de zomer van 2019 onder contract bij Watford.

Steven Berghuis baalt na een nederlaag van Watford tegen Crystal Palace ProShots

STER reclame