1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Russische helikopter boven Syrië neergehaald: vijf doden

Wrakstukken van de Russische helikopter

In het noorden van Syrië is een Russische helikopter met vijf inzittenden neergeschoten, heeft het Russische ministerie van Defensie bekendgemaakt. De drie bemanningsleden en twee officieren aan boord zijn daarbij omgekomen.

Volgens het ministerie had de Mi-8-transporthelikopter zojuist humanitaire hulpgoederen afgeleverd in Aleppo, en was het toestel op de terugweg naar de Russische luchtmachtbasis in West-Syrië. Boven de opstandige provincie Idlib kwam de helikopter onder vuur te liggen.

Op Twitter circuleren schokkende beelden van mensen die in een woestijn met een lichaam slepen en ertegenaan schoppen. Het is onduidelijk of het hierbij gaat om een slachtoffer uit de gecrashte helikopter. Ook roepen mensen naast het wrak van de helikopter 'Allahu akbar' (God is groot). De Russische luchtmacht steunt het leger van de Syrische president Assad in de strijd tegen de opstandelingen.

Niet opgeëist

De aanval op de helikopter is nog niet opgeëist. In de provincie Idlib zijn zowel gematigde rebellen actief als de milities van de radicale al-Nusra-beweging, die zich sinds kort Jabhat Fateh al-Sham noemt.

Vorige maand werd ook een Russische helikopter neergehaald. Strijders van Islamitische Staat schoten het toestel boven de stad Palmyra uit de lucht. Daarbij kwamen twee inzittenden om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl