NOS Nieuws

Meer annuleringen EasyJet-vluchten op komst

De komende weken zullen door stakingsacties van de piloten meer vliegtuigen van EasyJet op Schiphol aan de grond blijven. Tussen 06.00 en 10.00 uur vanmorgen staakten de Nederlandse piloten . De komende weken willen ze vaker staken.

Door de actie van vanochtend zijn acht vluchten vanuit Amsterdam geannuleerd. Joost van Doesburg van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), de pilotenvakbond spreekt van een honderd procentsscore.

Niet alleen vluchten vanuit Amsterdam worden geraakt. Als een vliegtuig in Nederland niet vertrekt naar bijvoorbeeld Genève, dan vervalt ook een geplande vlucht tussen Genève en Nice, en vervolgens gaat ook de vlucht van Nice naar Amsterdam niet door. "Uiteindelijk ligt het aantal vluchten dat door deze staking is geannuleerd ver boven de twaalf," zegt de vakbondsman.

Vergoeding

Easyjet biedt gedupeerde reizigers een nieuwe vlucht aan, zonder extra kosten. Ook kunnen ze hun geld terugkrijgen als ze dat willen. "We proberen de reizigers die de dupe worden van deze acties per sms of e-mail te bereiken," zegt een woordvoerder van EasyJet.

De luchtvaartmaatschappij noemt de acties van de piloten onnodig. De prijsvechter onderhandelt al een tijd met de vliegers over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Volgens de vakbond hebben verkeersvliegers in andere landen betere voorwaarden. EasyJet noemt zijn laatste aanbod, dat vorige week is gedaan, een significante verbetering ten opzichte van eerdere voorstellen.

De maatschappij zegt de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te willen beperken. "Maar de piloten kondigen de staking zes uur van tevoren aan. Dus we zitten wel erg krap in de tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl