Peter Sagan op het podium in de Tour
NOS Wielrennen

Toptransfer in wielerland: Sagan voor drie jaar naar Bora

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is vandaag bevestigd door de wielerploeg zelf. Peter Sagan, de grote Slowaakse wielerster, rijdt vanaf 2017 voor Bora. De regerend wereldkampioen komt over van Tinkoff, die ploeg houdt op te bestaan.

In het wiel van Sagan komt ook zijn oudere broer Juraj mee naar de Duitse ploeg. Ook is er een plekje voor Maciej Bodnar, Michael Kolar en Erik Baska.

Nu nog klein

Wielerploeg Bora is nu nog een relatief klein wielerploegje. Maar dat gaat als het aan de managers en geldschieters ligt gauw veranderen. En met de komst van Peter Sagan kan dat ook niet anders. Willi Bruckbauer, de baas van Bora heeft grote plannen: "Sinds we begonnen zijn met wielersponsoring, hebben we altijd als doel gehad de top van de sport te bereiken. Sagan gaat ons helpen dat doel te bereiken."

Hoewel Sagan de grootste transfer van Bora zal gaan zijn - populairdere renners bestaan er op het moment immers niet - meldt de ploeg ook dat er in de komende weken nog renners voor het klassement gehaald zullen worden.

Naar de WorldTour

De komst van Sagan zal zeer waarschijnlijk ook betekenen dat Bora volgend jaar de stap naar WorldTour-niveau zal maken. Nu komt de ploeg nog uit op procontinentaal niveau. De renners die het meest in het oog springen zijn Jan Barta, Sam Bennett, Scott Thwaites en Paul Voss.

De ploeg boekte dit seizoen acht overwinningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl