NOS Sport

Video: intocht van olympische paarden in Rio begonnen

Niet alleen een invasie van sportatleten naar Rio de Janeiro is in volle gang, ook arriveren in deze periode liefst tweehonderd olympische paarden aan de Braziliaanse kust. Zaterdag zetten de eerste 34 hengsten en merries hoef op Braziliaanse bodem.

Er zijn mondiaal negen vluchten gereserveerd voor de paarden, die vanuit Londen, Miami en Luik worden ingevlogen. De Nederlandse eventingruiter Tim Lips zwaaide zijn Bayro NOP vandaag uit in Luik.

Historie

De paardensport heeft een rijk olympisch verleden, wat ook bijzondere gebeurtenissen en verhalen met zich mee heeft gebracht.

Zo werden de Spelen van 1956 in het Australische Melbourne georganiseerd, terwijl het olympisch paardensporttoernooi in het Zweedse Stockholm plaatsvond omdat de Australische overheid de invoer van de paarden verbood.

Hetzelfde gold voor de Olympische Spelen van 2008, toen de ruiters en paarden niet in Peking in actie kwamen, maar naar Hongkong moesten uitwijken vanwege een dodelijk paardenvirus dat destijds mondiaal rondwaarde.

De hoge hygiënestandaard van Hongkongwas de reden dat het olympisch toernooi daar werd afgewerkt.

Advertentie via Ster.nl