De kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray waar de priester werd gekeeld
NOS Nieuws

'Syrische asielzoeker opgepakt in verband met moord priester'

In het onderzoek naar de moord op de priester in de Franse plaats Saint-Etienne-du-Rouvray is een derde persoon aangehouden. Volgens Franse media werd gisteren in Allier een Syrische asielzoeker opgepakt.

Een kopie van zijn paspoort werd eerder deze week gevonden in de woning van een van de daders, melden de media. Bronnen die bij het onderzoek zijn betrokken, hebben dat aan de media verteld. Officieel willen de autoriteiten nog niets zeggen.

Tijdens een mis drongen de twee daders dinsdag de kerk binnen en sneden de keel door van de priester. Een 86-jarige kerkganger raakte zwaargewond. De politie schoot uiteindelijk de twee daders dood. IS zei korte tijd later achter de moord te zitten.

Enkelband

Een van de twee daders was kort voor zijn daad uit de gevangenis ontslagen. Hij zat tien maanden vast omdat hij twee keer had geprobeerd zich aan te sluiten bij IS in Syrië.

Zijn celstraf werd in maart omgezet in huisarrest en in verband daarmee kreeg de 19-jarige Adel Kermiche een elektronische enkelband, zodat hij in de gaten gehouden kon worden.

Premier Valls geeft toe dat dat is uitgelopen op "een grote mislukking". Hij wil met de rechterlijke macht gaan praten over een andere aanpak om herhaling te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl