Vitesse verrast met terugkeer Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel gaat bij Vitesse met nummer 13 spelen Vitesse

Ricky van Wolfswinkel is terug waar hij zijn carrière begon. De 27-jarige spits tekent een contract voor drie seizoenen bij Vitesse. De Woudenberger wordt overgenomen van Norwich City, dat hem het afgelopen seizoen aan Real Betis verhuurde. 

"Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden", vertelt een blije Van Wolfswinkel op de website van de club. 

'Gemakkelijke keuze, de club was heel vastberaden'

Ricky van Wolfswinkel in NOS Langs de Lijn En Omstreken over zijn terugkeer naar Vitesse.

FC Utrecht

Na zijn jaren in de jeugd bij Vitesse maakte Van Wolfswinkel in april 2008 zijn debuut in de hoofdmacht. Het seizoen erop kwam hij tot acht goals in 32 competitieduels. FC Utrecht pikte hem op.

In de Domstad beleefde hij twee succesvolle seizoenen in de punt van de aanval, met als hoogtepunten een hattrick tegen Celtic in de voorronde van de Europa League, twee doelpunten in de groepsfase tegen Napoli en vijftien treffers in de eredivisie.

1/2Ricky van Wolfswinkel in 2009 als speler van Vitesse Pro Shots
2/2Ricky van Wolfswinkel als spits van FC Utrecht. Links Frank Demouge Pro Shots

Sporting Lissabon

Voor iets meer dan vijf miljoen euro verruilde de aanvaller FC Utrecht in de zomer van 2011 in voor Sporting Lissabon. In Portugal kende Van Wolfswinkel zijn beste seizoenen in zijn loopbaan tot nu toe. Twee jaar en 28 competitiegoals in 55 wedstrijden later betaalde Norwich City tien miljoen euro voor de Nederlander.

Een succes bij Norwich werd het niet. In zijn eerste seizoen degradeerde hij met de club naar het Championship, waarna Van Wolfswinkel achtereenvolgens verhuurd werd aan Saint-Etienne en Real Betis. Hij kwam twee keer uit voor Oranje. 

Buitenkans

Technisch directeur Mo Allach, die zelf vandaag zijn contract bij Vitesse tot medio 2018 verlengde, is in zijn nopjes. “Ricky is precies zo’n buitenkans waar we naar uit keken. Hij kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie.”

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Goals Van Wolfswinkel voor Vitesse

STER Reclame