Arrestaties na drama in disco Boedapest

Aangepast

In Hongarije zijn vijf mensen opgepakt naar aanleiding van de dood van drie vrouwen in een discotheek in Boedapest. Het gaat om exploitanten en organisatoren van een technofeest in discotheek West Balkan.

Daar ontstond in de nacht van zaterdag op zondag paniek. Toen de duizenden bezoekers naar buiten vluchtten, werden de drie vrouwen vertrapt en kwamen te overlijden.

Nooduitgangen

De minister van Binnenlandse Zaken, Sándor Pintér, liet weten dat de nooduitgangen van de club berekend zijn op 300 mensen, terwijl de organisatie 3000 mensen op het feest zou hebben toegelaten.

Pintér beschuldigde de organisatoren van het technofeest van "inhalig gedrag". Lokale autoriteiten lieten weten dat er geen vergunning was aangevraagd voor het evenement.

Getuigen

Waardoor de paniek is ontstaan, is nog onduidelijk. Volgens getuigen zou iemand 'steekpartij' hebben gegild, waarna mensen massaal naar buiten wilden. De politie kon dit niet bevestigen.

Volgens Hongaarse media vertelden andere getuigen dat de muziek ineens stopte en de lichten aangingen.

Drie dagen dicht

Voor de discotheek hebben mensen bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan de drie slachtoffers. Ook premier Orban en zijn vrouw staken een kaars aan. Op de site van de club valt te lezen dat de eigenaren hun medeleven betuigen met de nabestaanden en dat het etablissement drie dagen lang gesloten blijft.

STER Reclame